s3

Când alegeti un dispozitiv de mers sau articol pentru incontinenta si retentie urinara, trebuie sa luati in considerare tipul şi constructia produsului, dar si dimensiunile. Un produs care nu se ajusteaza bine pe corp, poate duce la disconfort in utilizare precum şi la diferite alte afectiuni cauzate de posturarea incorecta precum si apariţia iritatiilor ale pielii sau chiar aparitia escarelor si a necrozelor.

Tipul de dispozitiv ales depinde de gradul de asistenta, iar cu cat dizabilitatea este mai mare cu atat complexitatea dispozitivului ales este mai mare, in cazul dispozitivelor de mers.
Dispozitivele de mers sunt folosite de catre pacientii la care ambulatia (miscarea) este imposibila sau posibila dar pe distante scurte si care trebuie:
– sa asigure un suport adecvat pacientului;
– sa mentina aliniamentul ortopedic si sa ajusteze orice asimetrie fixata;
– sa asigure o stabilitate adecvata si sa creasca functionalitatea, asigurand mobilitatea necesara;
– sa asigure o distributie adecvata a presiunii, confort si sa creasca toleranta de a sta in pozitia sezut, deoarece o distributie deficitara a preziunii poate duce la dezvoltarea escarelor.

In cazul Dispozitivelor Urinare, alegerea dimensiunilor corecte va asigura:
– confort sporit în utilizare;
– mai puţine lenjerii schimbate.
– costuri mai mici.

Pentru alegerea dimensiunilor corecte in oricare dintre cazuri, este profund recomandat sa cereti indrumari si explicatii in timpul evaluarii de catre specialist.

0
×